Зеленський рішуче налаштувався позбутися олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський рішуче налаштувався позбутися олігархів

Зеленський рішуче налаштувався позбутися олігархів
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський визнав, що олігархи впливають на всі партії в парламенті України. Але він рішуче налаштований викорінити цю проблему і позбутися від олігархів. Президент України вважає недостатнім посадити всіх за грати, тому має намір змінити антикорупційний процес на законодавчому рівні, щоб припинити незаконну діяльність олігархів, які намагаються все вирішувати в державі для власної вигоди. Про це Зеленський заявив в програмі Axios, що виходить на платформі HBO, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Спасіння від олігархів досягається двома шляхами: позбавити їх можливості мати «телевізор», той чи інший медіа-майданчик і позбавити їх можливості впливати на депутатів. Це можливо зробити, я хочу це зробити в Україні. Це повинно бути прийнято. Не просто рішення правоохоронців - кого взяти за ґрати, посадити когось. Я не проти того, щоб посадити всіх, хто порушує закон. Але замість одних прийдуть інші ", - заявив Зеленський.

Президент України переконаний, що це можливо зробити в Україні і він хоче це зробити. Він також прокоментував вплив олігархів на президентську партію "Слуга народу". Зеленський запевнив, що всі, хто був спійманий на "співпраці" з тими чи іншими фінансовими групами були виключені з партії.

"Кількох людей ми вигнали з партії. Таких прецедентів в цьому парламенті не було. Жодна партія не втратила своїх депутатів, хоча відома інформація, що на них впливають деякі фінансові групи. Як тільки я отримував не тільки чутки і замовні статті, а доказ, що ця людина фінансується тієї чи іншої фінансовою групою, я пропонував партії позбутися цієї людини ", - додав Зеленський.

Він також згадав скандал з плівками Деркача, які сприяли російському втручанню в президентські вибори в США. Він нагадав, що цією справою в Україні займаються правоохоронці, і всі, хто до неї причетний будуть позбавлені мандатів і понесуть відповідальність. До речі, у цій справі США ввели санкції проти члена "Слуги народу" Олександра Дубинського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський назвав спосіб змусити Путіна припинити війну в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?