Зеленський різко висловився стосовно рівня підготовки укриттів в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський різко висловився стосовно рівня підготовки укриттів в Києві

Зеленський різко висловився стосовно рівня підготовки укриттів в Києві
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що частина укриттів у Києві досі залишаються недоступними для людей, а у деяких частинах столиці укриттів не має взагалі.

Джерело: звернення Зеленського

Що відомо про ситуацію із укриттями в Києві  

За словами глави держави, ситуація з укриттями в Києві свідчить про злочинну недбалість, яку неможливо перекрити виправданнями.

Провів Ставку. Нагальні безпекові питання. Очевидна жорстка реакція на загибель людей у Києві через зачинене укриття. Є доручення про перевірку захисних споруд у Києві та по всій країні, - зазначив президент.

Він підкреслив, що відповідальними за стан укриттів у столиці призначено главу МВС Ігоря Клименка та міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

На жаль, і сьогодні, після всього, кияни знов і знов публікують інформацію про недоступність укриттів. Не просто про зачинені укриття, а про заварені входи в укриття, про відсутність укриттів узагалі в деяких частинах міста, - зазначив Зеленський.

 Зеленський додав, що такий рівень недбалості в місті не перекрити якимись там виправданнями.

Що відомо про розслідування обставин трагедії у Деснянському районі

Представники Нацполіції України повідомили, що чотирьом особам, причетним до загибелі трьох людей поблизу закритого укриття у Деснянському районі під час нічної ракетної атаки 1 червня вже повідомлено про підозру.

Фігурантам інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб, - зазначили у відомстві.

Поліцейські повідомили, що вони опитали:

  • очевидців,

  • потерпілих,

  • та персонал медустанови.

На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. Правоохоронці також зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері й справді були зачинені.

У ході досудового розслідування у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України слідчі затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця медзакладу, - підкреслили правоохоронці.

Вночі 1 червня російські військові здійснили обстріл Києва за допомогою балістичних ракет "Іскандер". Сили ППО змогли збити всі повітряні цілі, однак уламки від ракет все ж впали на столицю.

Через це у Деснянському районі загинули троє людей - дві жінки та дитина.Вони прямували до укриття в поліклініці, однак так і не змогли туди потрапити, тому що вхідні двері до укриття були зачинені.

Поліція вже затримала трьох чиновників та охоронця, що можливо причетні до загибелі людей.

 Читайте також:

  • Росіяни авіабомбами атакували Харківщину. Є загиблі, поранено дитину;

  • В Росії заявляють про інформаційну атаку на тлі повідомлень про численні жертви у Бєлгородській області;

  • У Бєлгородській області лунають вибухи. Російські добровольці заявляють про бойові завдання в регіоні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?