Зеленський розкрив, чого найбільше очікує від ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив, чого найбільше очікує від ЄС

Зеленський розкрив, чого найбільше очікує від ЄС
Джерело:  online.ua

Питання євроінтеграції для України наразі стоїть актуальніше, ніж раніше, стверджує президент Володимир Зеленський. У вівторок, 29 вересня, державний лідер провів відеоконференцію з депутатами Європарламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, Зеленський висловив подяку європейським партнерам за постійну підтримку.

"Зважаючи на ті виклики, які є сьогодні, незмінний курс у Європу, Європейський Союз ще більш актуальний для України, ніж раніше", - пояснив він під час бесіди.

Політик нагадав про ідею Києва щодо формування міжнародної платформи для координації на тлі загроз, які становить російське вторгнення в Україну. Цей орган також покликаний захистити права кримчан.

"Крім економіки, грошей, для нас важлива геополітична підтримка. Окремі речі, на які ми хочемо звернути увагу, — це поява й наша пропозиція Кримської платформи. Майданчика, на якому ми хочемо обговорювати найважливіші гуманітарні питання, питання допомоги всім українцям — як кримським татарам, так і українцям, які потрапили за ґрати на території Криму, так і вже перебувають у Росії. Це повернення, звільнення цих громадян, а також деокупація Криму", - наголосив Зеленський.

Іншим важливим моментом український лідер назвав розширення доступу до внутрішнього ринку Євросоюзу та оновлення торговельного сегмента Угоди про асоціацію — це так званий "промисловий безвіз".

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада на найвищому рівні провела обговорення нової Антикорупційної стратегії на період з 2020 до 2024 років. Дискусія відбулася у формі засідання Національної ради з питань антикорупційної політики — за участю президента Володимира Зеленського. Сам він закликав парламент невідкладно розглянути документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?