Зеленський розкрив головний фактор вступу України в ЄС і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив головний фактор вступу України в ЄС і НАТО

Зеленський розкрив головний фактор вступу України в ЄС і НАТО
Джерело:  online.ua

Останні події навколо суду над одеським активістом Сергієм Стерненком знову привернули увагу до проблем, пов’язаних із судовою системою. Загострили ситуацію багатотисячні мітинги на підтримку засудженого до семи років колишнього лідера одеського “Правого сектору”, які прокотилися Києвом та одразу після вироку. Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі “Україна. 30” відверто назвав судову реформу однією з вітальних для держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію форуму.

За словами державного лідера, такі рішення — це запорука вступу України до лав НАТО та Євросоюзу.

“Успішна судова реформа в Україні є каталізатором нашої інтеграції в Європейський союз і НАТО. І найголовніше — забезпечення громадянам права на чесний та незалежний суд — це базовий принцип будь-якої демократичної держави”, - наголосив Зеленський.

Відомо, що президент ще минулого тижня скликав спеціальну нараду з приводу судової реформи, яку необхідно втілювати вже найближчим часом. Учасниками нараді стали представники президії Верховної Ради, а також очільник українського уряду Денис Шмигаль.

“Судова система у тому форматі, в якому вона сьогодні існує, вже довела свою непридатність. Українці не довіряють судам, ця інституція є надто корумпованою та надто хиткою. Ми повинні це змінити, бо саме зміни в судовій системі є запорукою сильної України, де захищені права кожного громадянина. Це також є кроком на шляху євроінтеграції України”, - оголосив тоді президент.

Ще раніше політик відкрито назвав судову систему сучасної України найбільш хитким елементом у державі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський остаточно вирішив провести податкову амністію, що було однією з його передвиборчих обіцянок. Кілька днів тому він вніс на розгляд Верховної Ради невідкладні законопроєкти № 5153 і № 5154, які можуть розглянути парламентарії вже на цьому тижні. Зеленський пропонує встановити спеціальну ставку податкового збору від 2,5% до 9%, щоб українці змогли задекларувати свою нерухомість та інші активи в Україні і за кордоном, що не були задекларовані до 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?