Зеленський розкрив переваги створеної зони вільної торгівлі з Ізраїлем
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський розкрив переваги створеної зони вільної торгівлі з Ізраїлем

Зеленський розкрив переваги створеної зони вільної торгівлі з Ізраїлем
Джерело:  online.ua

Український та ізраїльський уряди узгодили введення нової зони вільної торгівлі між двома державами. Вона почне функціонувати вже незабаром — з 1 січня 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення президента Володимира Зеленського у вівторок, 24 листопада.

За його словами, обидві країни отримають безліч переваг від введення зони.

"ЗВТ між Україною та Ізраїлем почне діяти вже з 1.01.2021! Це новий рівень відносин між країнами та зелене світло для збільшення українського експорту, тіснішої кооперації у сферах high-tech, інжинірингу, розвитку інвестиційної співпраці. Чудова новина, прем'єр-міністре Біньяміне Нетаньяху", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, зона вільної торгівлі — це спеціальна угода між двома чи кількома країнами, якою вони намагаються пожвавити економічні відносини. Перш за все йдеться у цьому випадку про послаблення певних мит чи податків на користь інших сторін.

Для українських виробників угода принесе можливість більше експортувати в Ізраїль, натомість іноземний партнер буде більше до нас імпортувати. При цьому товари за відсутністю певних митних зборів дешевшатимуть.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital, очільник Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала вкотре закликав команду українського лідера Володимира Зеленського подивитися правді у вічі.

Експерт звернув увагу на те, що з березня поточного року політика Офісу президента пішла у зворотному напрямку. Саме тому бізнес закликає президент та політичну силу "Слуга народу" проводити політику, обіцяну ними під час виборчої кампанії.

Томаш Фіала нагадав офіційному Києву про те, що рік тому на аналогічному заході асоціація підтримала адміністрацію президента Володимира Зеленського і позитивно оцінила темпи структурних реформ, які на той момент проводилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?