Зеленський ще не вирішив їхати на Вільнюській саміт НАТО — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ще не вирішив їхати на Вільнюській саміт НАТО — відома причина

Зеленський ще не вирішив їхати на Вільнюській саміт НАТО — відома причина
Джерело:  online.ua

Наразі немає рішення про участь президента Володимира Зеленського у Вільнюському саміті НАТО 11-12 липня. Причиною є те, що Україна повністю не знає, які рішення будуть прийняті на саміті.

Джерело: Європейська правда

Чи поїде Зеленський на саміт НАТО

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина сказала, що остаточних рішень щодо візиту Зеленського ще не прийнято.

Ми до кінця не розуміємо формату всіх зустрічей у Вільнюсі, але і до кінця не розуміємо рішень, які будуть фізично покладені на стіл. Тобто моделюємо ситуацію: Вільнюс, відбувається засідання Ради України-НАТО, виступ президента на самому саміті. На столі перед лідерами лежать фінальні документи, які пропонують ухвалити з результатами саміту. От ми зараз не знаємо, що буде в цих документах, - сказала вона.

За її словами, поїздка Зеленського буде залежати від фінальних документів.

Україна провела комунікації з союзниками на цьому тижні, а також попередні місяці.

Президент здійснив низку візитів особисто. Він поїхав у Туреччину вести відповідні перемовини. І його роль, я думаю, буде визначальна і у рішеннях, які можуть бути ухвалені щодо Швеції. Це дуже важливо. Тому що ми думаємо не тільки за себе, а і за друзів, скажімо так. І тривають перемовини, які веде Єрмак по гарантіям безпеки. Триває робота по фінальним документам. Ніяких рішень ще не ухвалено, - сказала Стефанішина.

Столтенберг оголосив про участь Зеленського у саміті НАТО

7 липня під час брифінгу генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Володимир Зеленський візьме участь у першому засіданні Ради НАТО-Україна у Вільнюсі.

Також він заявив, що країни НАТО на саміті затвердять багаторічну програму підтримки України, підвищать рівень політичного співробітництва шляхом заснування ради Україна-НАТО та підтвердять, що Україна стане членом НАТО.

Нагадаємо, що саміт НАТО пройде 11-12 липня у Литві. Засідання Ради Україна-НАТО має відбутись 12 липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?