Зеленський спрогнозував, коли закінчиться нова ескалація з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський спрогнозував, коли закінчиться нова ескалація з боку РФ

Зеленський спрогнозував, коли закінчиться нова ескалація з боку РФ
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський виступив з прогнозом щодо розвитку нової ескалації з боку російського агресора наступними місяцями.

Джерело: пресконференція президента

За словами державного лідера, російське командування утримуватиме концентровану військову силу біля українських кордонів приблизно до вересня.

“Зараз складна ситуація. 30-35 тисяч знаходяться в Криму, на Донбасі теж близько 35 тисяч, включаючи 3 тисячі російського контингенту, плюс вздовж кордонів ми бачимо 47-80 тисяч – по-різному в різні моменти ця кількість зростає і зменшується”, - звернув він увагу.

Водночас у Києві зафіксували покроковий відхід військових підрозділів. Це повільний процес, але все ж таки він триває.

Наприклад, відведені військовослужбовці з території окупованого Кримського півострова - це 3,5 тисячі людей.

“Серйозна ситуація. Я думаю, що така напруга може бути до кінця навчань військових – як мінімум, до вересня місяця”, - оцінив Зеленський.

Він наголосив. українська реакція була надзвичайно ефективною. Офіційний Київ почав бити на сполох через потенційні агресивні плани Кремля, які врешті решт йому не вдалося втілити, якщо вони дійсно передбачали прямо вторгнення.

Ситуація на Донбасі

Зеленський пояснив, що хотів би зберегти “нормандський формат” переговорів для подальшого закінчення війни. Водночас українська сторона добивається прямої зустрічі з Володимиром Путіним як лідером російського агресивного режиму, який може покласти край протистоянню.

Зеленський згадав ініціативу з приводу особистих переговорів з російським президентом. Зокрема, він звернув увагу на можливість зустрічі безпосередньо на Донбасі чи у нейтральній країні.

“А президент РФ, ви чули, запропонував зустріч у Москві. Але традиційно в таких ситуаціях зустрічаються або в одному з місць конфлікту, або на нейтральній території. Скажу відверто, розпочато розмову між Офісом президента України і РФ”, — резюмував український президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?