Зеленський спростував контакти зі Стерненком — адвокат активіста нагадав йому про зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський спростував контакти зі Стерненком — адвокат активіста нагадав йому про зустрічі

Зеленський спростував контакти зі Стерненком — адвокат активіста нагадав йому про зустрічі
Джерело:  online.ua

Колишній активіст “Правого сектору” Сергій Стерненко був у вівторок, 23 лютого, засуджений до багаторічного ув’язнення — його звинуватили у нібито викраденні людини “заради” 300 гривень. По завершенню судового засідання активісту передали мобільний телефон, яким він нібито зателефонував особисто президенту Володимиру Зеленському. Пізніше на рівні Офісу президента подібні відомості, поширені в медіа, спростували. Особисто речниця державного лідера Юлія Мендель прокоментувала цей інцидент. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Українську правду”.

За її словами, президент не пропонував Стерненку жодних посад, а в судові процеси він жодним чином не втручався.

“Президент України не пропонував Сергію Стерненку жодних посад, оскільки такі пропозиції не є частиною моделі соціальних ліфтів, які президент вважає найкращою моделлю відбору професіоналів на посади. Володимир Зеленський наголошував і наголошує, що покладається на незалежність і справедливість правоохоронної системи у розслідуваннях”, - наголосила вона.

Мендель додала, Зеленський також не тисне в жодному разі на правоохоронні органи.

“Публічні заяви, якими президента намагаються долучити до цієї історії, є політизацією справи. Жодних дзвінків від вказаної засудженої особи президент не отримував. Глава держави вважає, що не має бути частиною спроб самопіару будь-якого активіста або політика, його ім'я не має використовуватися в спробах захиститися від судового вироку”, - резюмувала речниця.

Водночас на такі заяви з Банкової відреагував адвокат Масі Наєм, який захищав у суді Стерненка.

“Це неправда. Я особисто був на зустрічі, на якій Президент пропонував йому посаду. Зі мною також було щонайменше десятеро людей”, - резюмував юрист.

Утім, ці дані залишаються непідтвердженими.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сергія Стерненка, колишнього учасника одеського осередку “Правого сектору”, судили за нібито викрадення іншої людини. Приморський районний суд Одеси у вівторок, 23 лютого, провів відповідне засідання, під час якого колишньому активісту оголосили вирок — 7 років 3 місяці ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?