Зеленський став найвпливовішою людиною в Європі за версією Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський став найвпливовішою людиною в Європі за версією Politico

Зеленський став найвпливовішою людиною в Європі за версією Politico
Джерело:  online.ua

Читачі POLITICO вибрали президента України Володимира Зеленського наймогутнішою людиною в Європі.

Джерело: Politico

Зеленського вибрали найвпливовішою людиною в Європі

Онлайн-опитування «Вибір глядачів» спрямоване на оновлення щорічного  списку найвпливовіших людей POLITICO 28, який було опубліковано у грудні.

Список передбачає, хто буде визначати політичну погоду та приймати важливі рішення в Європі цього року.

У світлі вторгнення Росії в Україну та глибоких геополітичних та економічних зрушень, які відбулися після цього, POLITICO запропонував читачам проголосувати за зміни до списку.

Один із учасників опитування Audience Choice, яке було розпочато на початку березня, описав Зеленського як «маяк надії», який прагнув до «миру, демократії, порядності», оскільки Україна протистоїть вторгненню російських військ.

Відколи бої почалися вранці 24 лютого, Зеленський публікує регулярні відео-оновлення в соцмережах, у тому числі дописи з центру Києва та на роботі у своєму президентському офісі.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Він також виступав із потужними відеопромовами перед Конгресом США, парламентом Великої Британії та німецьким Бундестагом, щоб донести центральне повідомлення: Україна потребує більшої підтримки з боку Заходу у своїй боротьбі з Росією.

Важливо, що його повідомлення допомогли змінити характер дебатів у європейських столицях, спричинивши такі зміни в урядовій політиці, які були немислимі лише кілька місяців тому.

Наприклад, Німеччина призупинила роботу газопроводу «Північний потік-2» напередодні вторгнення і порушила давнє табу на відправку зброї в зони конфлікту, а також пообіцяла збільшити витрати на оборону.

В інших країнах, які нещодавно критикували міграційну політику Європи, такі як Польща та Угорщина, відкрили свої кордони для мільйонів біженців, які тікають від конфлікту в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?