Зеленський та Макрон вимагають терміново провести засідання ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Макрон вимагають терміново провести засідання ТКГ

Зеленський та Макрон вимагають терміново провести засідання ТКГ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський за результатами телефонної розмови з французьким лідером Еммануелем Макроном підтримав рішення про термінове скликання засідання ТКГ через загострення ситуації на Донбасі.

Джерело: Twitter-сторінка Володимира Зеленського

Україна вимагає термінового проведення засідання ТКГ 

Окрім цього Зеленський та Макрон виступили за термінове припинення вогню на Донбасі.

У продовження вчорашньої розмови поінформував Еммануеля Макрона про поточну безпекову ситуацію та нові провокативні обстріли. Виступаємо за активізацію мирного процесу. Підтримуємо невідкладне скликання ТКГ і негайне запровадження режиму тиші, - заявив Зеленський.

Напередодні Макрон провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним з приводу загострення ситуації на Донбасі та через масові обстріли російських бойовиків.

Сторони також обговорили варіанти запобігання масштабній війні у Європі на тлі загрози російського вторгнення в Україну.

У той же час очільник Ради ЄС Шарль Мішель підкреслив, що Євросоюз не може постійно наполягати на дипломатичних шляхах вирішення конфлікту навколо України. За свою агресію РФ заплатить дуже високу ціну.

Шарль Мішель підкреслив, що у Брюсселі починають думати про те, нібито Кремль не зацікавлений у дипломатичному вирішенні конфлікту.

Кілька днів тому їхні слова дали дуже маленький промінчик надії. Але їх дії приймають форму триваючого нарощування військової потужності, серйозних інцидентів на Донбасі, в тому числі і сьогодні. Ми не можемо вічно пропонувати оливкову гілку, поки Росія проводить ракетні випробування і продовжує накопичувати війська. Одне можна сказати напевно: якщо буде подальша військова агресія, ми відповімо масштабними санкціями, - заявив глава Євроради.

Шарль Мішель нагадав про тверду підтримку суверенітета та територіальної цілісності України.

Народ України зробив вільний вибір демократичних цінностей, верховенства закону і реформ, і це має велике значення. Але цей демократичний вибір сприймається Кремлем як екзистенціальна загроза через його можливе поширення на весь регіон, - наголосив Шарль Мішель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?