Зеленський терміново скликає РНБО — що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново скликає РНБО — що сталося

Зеленський терміново скликає РНБО — що сталося
Джерело:  online.ua

29 жовтня український лідер Володимир Зеленський ухвалив рішення екстрено скликати закрите засідання Ради національної безпеки і оборони. Згідно з офіційними даними, це президент країни зробив, щоб оперативно визначити заходи невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні України. Цілком ймовірно, що йдеться про скандальне рішення Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства та визнання неконституційними окремих його положень. Як відомо, саме через цей резонансний крок Національне агентство з питань запобігання корупції з 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Змушені констатувати, що останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо", — наголошує команда Офісу президента.

Окрім того, наголошується, що Володимир Зеленський запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення. Також вказано, що необхідні законопроекти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані й подані українським лідером до парламенту як невідкладні.

"Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими", — підкреслив Володимир Зеленський.

Не можна також не звернути увагу на те, що цього ж дня глава РНБО Олексій Данілов заявив, що деякі державні органи приймають антиконституційні рішення, які несуть загрозу нацбезпеці, однак, чомусь, ці "органи" назвати конкретно не захотів.

"Рішення певних органів державної влади носять антидержавний і антиконституційний характер. Вважаю, що їх окремі дії несуть загрозу національній безпеці України", — написав Данілов на своїй сторінці у Фейсбук.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Зеленського запанікували після рішення КСУ та закликали українців підготуватися до ймовірних серйозних проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?