Зеленський терміново вирушив на передову на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново вирушив на передову на Донбас

Зеленський терміново вирушив на передову на Донбас
Джерело:  online.ua

Український державний лідер Володимир Зеленський вирушив у зону бойових дій на Донеччині та Луганщині на тлі нових загострень в зоні Операції Об’єднаних сил.

Джерело: Офіс президента України

За офіційними даними, станом на опівдні у четвер, 8 квітня, Зеленський вже знаходиться на Донбасі.

“Глава держави відвідає передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим всеосяжного та сталого припинення вогню і де внаслідок ворожих обстрілів загинули та були поранені українські захисники. Володимир Зеленський їде на Донбас як Верховний Головнокомандувач, щоб поспілкуватися з військовими та підтримати бойовий дух захисників”, - наголосили на Банковій.

Передбачається. що Зеленський проведе низку особистих зустрічей з військовослужбовцями, які боронять Україну від окупаційного режиму на передових позиціях.

Як розвивається ситуація на Донбасі

Станом на початок квітня в зоні бойових дій відбувається нова збройна ескалація. Щодня ворог веде обстріли українських позицій та майже щодня підрозділи Збройних сил зазнають втрат.

Смертельні інциденти зафіксовані у фронтових районах 5, 6 та 7 квітня, коли прямо від рук окупантів чи внаслідок підриву на вибухівці загинули українські військовослужбовці.

З приводу нових загострень представники української делегації в Тристоронній контактній групі ініціювали термінове засідання. Під час відеоконференції, яка відбулася напередодні у середу, 6 квітня, сторони узгодили необхідність повернення до режиму припинення вогню.

Утім, вже наступної доби окупанти завдали нових ударів, внаслідок одного з яких смертельні поранення отримав боєць Об’єднаних сил.

Позиція Росії щодо ескалації

У Кремлі звинувачують Україну в агресії, хоча саме російські війська проводять повномасштабні навчання уздовж всього українського кордону та в окупованому Криму. Москва не бачить тут нічого дивного чи такого, що несе загрозу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?