Зеленський терміново їде в Туреччину на важливі переговори з Ердоганом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново їде в Туреччину на важливі переговори з Ердоганом

Зеленський терміново їде в Туреччину на важливі переговори з Ердоганом
Джерело:  online.ua

У четвер, 15 жовтня, український глава Володимир Зеленський відвідає Туреччину з дводенним робочим візитом. В Анкарі підпишуть важливу військове угоду між Туреччиною і Україною, проект якої напередодні затвердив Кабмін. Подробиці угоди розкрила пресслужба Міноборони України, де підкреслили, що договір створить правові основи для розширення і поглиблення існуючого українсько-турецького співробітництва в сфері оборони і початку співпраці з більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами, повідомляє ONLINE.UA.

"Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Тільки в липні ми обговорювали в Києві робочі моменти з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром - і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин і взаємної налаштованість на забезпечення миру і безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні ", - зазначив міністр оборони України Андрій Таран.

Він підкреслив, що Стратегія національної безпеки, яку нещодавно затвердив Зеленський, визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна буде розвивати стратегічне партнерство для захисту інтересів і зміцнення регіональної безпеки.

Нагадаємо, Стратегія національної безпеки України визначає основні напрями державної політики в сфері національної безпеки, поточні та прогнозовані загрози національній безпеці і національним інтересам України з урахуванням зовнішньополітичних і внутрішніх умов, основні напрямки зовнішньополітичної діяльності держави для забезпечення її національних інтересів і безпеки, напрямки та завдання реформування і розвитку сектора безпеки і оборони, а також ресурси, необхідні для її реалізації. Кінцевою метою реалізації Стратегії є затвердження вільної, багатої, безпечної України, в якій панує право, де кожен може реалізувати свої таланти і здібності, де люди дихають чистим повітрям, п'ють чисту воду і з якою зв'яжуть долю їх діти і внуки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана ще раз підтвердила, що не збирається здаватися у боротьбі за незалежність України - міністр національної безпеки Туреччини Хулусі Акар під час офіційного візиту до Києва провів переговори з міністром оборони України Андрієм Тараном і запевнив, що Анкара готова надати будь-яку підтримку Україні для мирного вирішення ситуації на Донбасі і ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?