Зеленський терміново звернувся до ЄС і G7 через блокування каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново звернувся до ЄС і G7 через блокування каналів Медведчука

Зеленський терміново звернувся до ЄС і G7 через блокування каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський терміново зустрівся з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні, щоб особисто пояснити їм рішення щодо санкцій проти трьох телеканалів, які пов’язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком. Український лідер відзначив роботу Служби безпеки України саме в боротьбі з небезпекою російської агресії в інформпросторі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Хочу відзначити Санкції проти засобів масової інформації – це завжди складне рішення для будь-якої влади, крім авторитарної. Це рішення не є емоційним, воно визрівало й готувалося вже тривалий час на основі інформації багатьох українських державних органів. Це в жодному разі не наступ на свободу слова, це обґрунтоване рішення для захисту національної безпеки", – заявив президент України.

Він звернув увагу іноземних послів на те, що канали, проти яких були введені санкції, доволі довго були інструментом дезінформаційних кампаній в нашій країні, яких ворог спрямував на підрив реформ, курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора на політичні процеси в нашій країні.

Окрім того, зазначається, що сторони встигли обговорити питання судової реформи та врегулюванню ситуації, яка була спровокована скандальним рішенням Конституційного Суду України. Український лідер повідомив послів про подальші кроки щодо реформування судової гілки влади та підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки.

"Це велика кількість законопроєктів, послідовних кроків, які приведуть до очищення судової влади в Україні. Завтра, після наради зі мною, з Комісією з правової реформи, ми будемо розуміти терміни виконання всіх цих кроків і готуватися до публічної презентації судової реформи в Україні", – запевнив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 2 лютого пЗеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які вважають пов'язаними з кумом Путіна Медведчуком.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Байдена прокоментували санкції проти каналів Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?