Зеленський – велика проблема для Путіна, – Der Tagesspiegel
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський – велика проблема для Путіна, – Der Tagesspiegel

Зеленський – велика проблема для Путіна, – Der Tagesspiegel
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський несе небезпеку для Володимира Путіна, оскільки подає приклад для росіян, що зміна влади може відбутися мирним шляхом. На думку оглядача німецького видання Der Tagesspiegel Себастіана Кріста, через це Путін намагатиметься нанести шкоду Зеленському, щоб показати громадянам Росії неефективність нового лідера сусідньої країни.

«Критик Кремля Михайло Ходорковський вважає, що Росія cтановиться все ближче до повстання проти путінської системи Путіна», – пише Кріст у своїй статті «Розчарування системою Путіна».

Німецький журналіст переконаний, що Зеленський стає «величезною проблемою для Росії». Адже демократична передача влади в Україні подає поганий приклад, з точки путінського режиму.

Ходорковський, з яким поспілкувався Себастіан Кріст, підтверджує, що сприйняття Путіна в Росії погіршується з кожним роком:

«Росіяни втомилися від Путіна. Так само, як від Брежнєва на початку 1980-х років. Це можна спостерігати навіть через жарти, які сьогодні ходять про Путіна в інтернеті. У Росії упродовж шести років падає рівень життя, навіть якщо офіційна статистика іноді представляє це інакше», – заявляє Ходорковський.

Наприкінці травня 2019 року Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ) провів опитування, яке засвідчило рекордне падіння рейтингу Путіна. Тільки 31,7% росіян довіряють президенту. Це найнижчий показник довіри до глави держави з 2006 року.

В той же час, як вважає Ходорковський, не можна ототожнювати розчарування системою Путіна з прагненням народу до демократії. Поки що панує думка, що «цар поганий, і його потрібно замінити іншим».

Українське питання для Путіна залишається дуже важливим, вважає німецький журналіст. Путін може у черговий раз відволікти увагу росіян від проблем всередині країни за рахунок міжнародного конфлікту. Не тільки воєнного, але й, наприклад, через припинення транзиту газу через Україну. Чергова газова криза допоможе українцям швидше розчаруватися в Зеленському. Для Путіна це вигідно, щоб показати росіянам неефективність нового демократично обраного президента.

Нагадаємо, що вчора Володимир Зеленський провів неформальну зустріч з українськими журналістами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?