Зеленський відмовляється від зустрічі з проросійським Штайнмаєром — Bild
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відмовляється від зустрічі з проросійським Штайнмаєром — Bild

Зеленський відмовляється від зустрічі з проросійським Штайнмаєром — Bild
Джерело:  online.ua

Редакція авторитетного німецького видання Bild змогла дізнатися, що президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр хоче приїхати з візитом до Києва, однак український лідер Володимир Зеленський не бажає його бачити. 

Джерело: Bild  з посиланням на своїх інсайдерів

Зеленський не хоче бачитися з Штайнмаєром — Bild

Німецькі журналісти дізналися від українських джерел у Кабінеті міністрів, що Штайнмаєр мав намір відвідати Україну та приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями з інших країн Європейського Союзу вже у середу, 13 квітня.

Проте наразі глава держави Володимир Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв’язки німецького політика з Росією у минулому.

Франк-Вальтер Штайнмаєр (фото - flickr.com)

Ми всі знаємо про тісні зв'язки Штайнмайєра з Росією, які також були відзначені формулою Штайнмайєра. Нині йому не раді у Києві. Подивимося, чи це зміниться, - заявив виданню один із українських дипломатів, який говорив на умовах анонімності.

Окрім того, редакція Bild з'ясувала, що від команди Володимира Зеленського до офісу федерального президента надійшла чітка заява про те, що на цей момент вони не готові до жодних зустрічей. Однак не можна виключати можливості зустрічі у майбутньому, зазначили інсайдери.

Що важливо розуміти, чинний німецький президент Штайнмайєр був активним прихильником газопроводу "Північний потік - 2" і вважається архітектором дружньої до Росії політики федерального уряду. Окрім того, він підтримував тісні зв'язки з главою МЗС РФ Лавровим.

Нещодавно він публічно визнав, що його політика останніх кількох років щодо Росії була помилковою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?