Зеленський відповів Байдену на заяву про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів Байдену на заяву про Крим

Зеленський відповів Байдену на заяву про Крим
Джерело:  online.ua

З моменту окупації Криму Росією пройшло сім років, але українська влада рішуче налаштована на повернення півострова. Офіційний Київ в цьому підтримують більшість міжнародних партнерів і союзників, в числі яких США. Напередодні американський глава Джо Байден виступив із заявою про те, що США ніколи не визнають анексію українського півострова Росією і пообіцяв, що американці разом з Україною будуть протистояти агресії команди глави Кремля Володимира Путіна. На потужну заяву Байдена відреагував український президент Володимир Зеленський. Він подякував Байдену за підтримку від всього українського народу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис Зеленського в Twitter.

"Вдячний Джо Байдену за сильний меседж: Крим - це Україна! Ось для чого потрібно справжнє стратегічне партнерство. Українці високо цінують підтримку США: від територіальної цілісності до зміцнення обороноздатності та проведення реформ. Разом ми стоїмо, окремо - падаємо", - відповів Зеленський Байдену.

Важливо відзначити, що Байден в своїй заяві до сьомої річниці окупації Криму запевнив, що США продовжать залучати Росію до відповідальності за агресію проти України, не визнають і ніколи не визнають російську спробу окупації півострова і до сих пір підтримують нашу країну. До речі, окупанти Криму зухвало відреагували на його слова. Зокрема, так званий керівник робочої групи з міжнародно-правових питань Криму при президенті Росії Олександр Молохов вважає, що Байден "поквапився" із заявою і незабаром відмовиться від своїх слів.

Нагадаємо, в сьому річницю окупації Криму українська влада продемонструвала всьому світу рішучість в питанні повернення півострова. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про окремі заходи щодо деокупації і реінтеграції окупованого Росією Криму, яким доручив запустити "Кримську платформу". У цій платформі будуть брати участь багато міжнародних партнерів України. Свою згоду вже підтвердили США, Туреччина, Польща і багато інших країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз розгляне нові варіанти деокупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?