Зеленський відповів, коли відкриють найдовшу трасу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відповів, коли відкриють найдовшу трасу в Україні

Зеленський відповів, коли відкриють найдовшу трасу в Україні
Джерело:  online.ua

24 грудня глава держави Володимир Зеленський публічно пообіцяв усім українцям, що у 2021 році, у 30-річчя незалежності України, у межах програми "Велике будівництво" його команда відкриє найдовшу трасу в країні - М-30 - від Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської області. З такою заявою він виступив під час робочої поїздки на Запоріжжя, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Вся наша філософія спрямована на об'єднання України, і саме про це інфраструктура. Ми хочемо об'єднати захід і схід однією великою швидкісною дорогою, яка називається М-30. Це буде найдовша дорога в Україні – 1400 кілометрів. Вона буде йти зі Стрия, але доходити поки що тільки до Покровська, тому що 200 кілометрів цієї дороги - на тимчасово окупованій частині Луганської області", – наголосив український лідер.

За словами заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, частину траси відновили цьогоріч, решту відновлюватимуть у 2021 році. Політик також звернув увагу на те, що навіть без урахування 200 км на тимчасово окупованій території ця траса – все одно найдовша в Україні.

"Зараз в Україні найбільша за протяжністю дорога становить 800 кілометрів", –підкреслив Тимошенко.

Глава держави запевнив українців, що у 2020-му побудовані всі 238 кілометрів доріг державного значення в Запорізькій області, які було заплановано зробити цьогоріч. Наступного року хочуть побудувати 300 км доріг.

"І це майже на сто відсотків закриє всі державні магістралі в Запорізькій області", – зазначив Володимир Зеленський.

В ОП наголошують, що по "Великому будівництву" у Запорізькій області та загалом по країні зроблено багато проектів. Стан виконання – фактично 95% шкіл, 93% дитячих садочків, спортивні об’єкти, місцеві дороги.

"Все закінчимо, як обіцяли. Є проекти, які не встигають завершити до кінця року, їх протягом одного-двох місяців закінчать", – публічно пообіцяв Кирило Тимошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Зеленського розповіли про нову стратегію відносин з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?