Зеленський відповів на прохання Ізраїлю перенести посольство України до Єрусалима
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відповів на прохання Ізраїлю перенести посольство України до Єрусалима

Зеленський відповів на прохання Ізраїлю перенести посольство України до Єрусалима
Джерело:  online.ua

Однією з найбільш суперечливих тем, яку сьогодні піднімали під час переговорів між президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньягу, було перенесення українського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Згідно з інформацією, опублікованої на офіційному сайті президента України, Володимир Зеленський не погодився з цією пропозицією.

Як повідомляє ONLINE.UA, президент України вирішив обмежити представництво в Єрусалимі відкриттям бюро з економічного та технологічного взаємодії.

Раніше деякі політичні експерти прогнозували, що Зеленський все ж таки погодиться на перенесення посольства України до Єрусалиму. Не тільки заради покращення стосунків з Ізраїлем, але й на підтримку аналогічного рішення президента США Дональда Трампа. Як відомо, США об’єднали посольство та консульство в Єрусалимі ще у 2018 році.

Тим не менш, Зеленський вирішив не ризикувати, оскільки перенесення посольства могло б значно погіршити стосунки між Україною та арабським світом, причому не тільки політичні, але й економічні. Єгипет та Саудівська Аравія, на відміну від Ізраїлю, входять в десятку найбільших імпортерів української продукції.

Крім цього, враховуючи перші рейтинги кандидатів на майбутніх виборах президента США у 2020 році, Дональд Трамп поки поступається в шансах на переобрання своєму головному конкуренту від демократів – Джозефу Байдену. Таким чином, приставши на пропозицію Нетаньягу перенести посольство України до Єрусалиму, Київ міг отримати набагато більше проблем, ніж переваг.

Східна частина міста Єрусалим з 1967 року окупована Ізраїлем всупереч резолюції Генеральній асамблеї ООН, яка постановила вважати Східний Єрусалим столицею палестинської держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?