Зеленський відповів на вимогу Путіна внести зміни до Конституції
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відповів на вимогу Путіна внести зміни до Конституції

Зеленський відповів на вимогу Путіна внести зміни до Конституції
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним заявив про недоцільність внесення змін до Конституції України для захисту прав українців, незалежно від їх місцезнаходження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Володимир Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України», – повідомила прес-служба глави держави.

У телефонній розмові між Путіним та Зеленським йшлося також про можливу зустріч лідерів країн «нормандського формату». Крім того, співрозмовники обговорили питання обміну полоненими.

В свою чергу, в прес-службі Кремля, коментуючи результати телефонної розмови Зеленського з Путіним, повідомили:

«Підтверджено також виняткову важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включно з юридичними аспектами надання ДНР і ЛНР особливого статусу. У цьому контексті відзначено необхідність конструктивного діалогу між сторонами, зокрема в рамках мінської контактної групи».

Як відомо, Путін вимагає від України змінити свою Конституцію для надання автономії Донбасу. Подібна автономія вже існувала в Україні з 1992 року, коли Кримська АРСР була перетворена у АР Крим. Однак автономний статус Криму жодним чином не допоміг захистити територіальну цілісність України у 2014 році. Саме під приводом наявності цієї автономії російські війська провели незаконний референдум, що призвів до анексії кримського півострову.

Нагадаємо, що вчора у своєму інтерв’ю російському виданню РБК олігарх Ігор Коломойський заявив, що зміни Конституції України на вимогу Путіна не буде, оскільки це призведе по «параду суверенітетів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?