Зеленський відповів на заяву Путіна про Мінські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів на заяву Путіна про Мінські угоди

Зеленський відповів на заяву Путіна про Мінські угоди
Джерело:  online.ua

8 лютого український лідер Володимир Зеленський відреагував на глузливу заяву очільника Кремля Володимира Путіна про Мінські угоди. Президент звернув увагу на те, що терплячість України є ознакою прояву мудрості.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Зеленський відповів на слова Путіна про Мінські угоди

Я напевне відповім російською мовою, щоб автор афоризму (Путін – ред.) зрозумів мою відповідь. (Далі Зеленський перейшов на російську - ред.) Безумовно є речі, з якими не посперечаєшся із президентом РФ. Україна дійсно красуня. З приводу "моя", те що він каже. Тут уже невеликий перебір… А щодо "терпи, моя красуне", я вважаю, що Україна дуже терпляча, тому що це мудрість, тому що це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи. І дуже важливо для росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація з іншої сторони. Ми захищаємо свою країну, ми на своїй території, - заявив Володимир Зеленський після завршення переговорів з французьким колегою Еммануелем Макроном.

На переконання глави держави, терпіння офіційного Києва впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на них, а поводимо себе гідно. Президент звернув увагу на те, що в терпінні – мудрість українського народу.

Макрон вважає Мінські угоди єдиним способом повернути мир в Україну

8 лютого після переговорів із Зеленським французький лідер Еммануель Макрон заявив, що Мінські угоди є єдиним шляхом, який дозволить врегулювати конфлікт на Донбасі .

26 січня на зустріч радників Україна підтвердила, що готова просуватися шляхом цих угод. Я обговорював ці питання з президентом Путіним учора, і він підтвердив свої наміри продовжувати виконання Мінських угод. Також я почув сьогодні від вас, що ви також готові виконувати ці угоди. Це єдиний шлях, що дозволить встановити мир, єдиний шлях для політичного рішення… На основі цього подвійного залучення, Росії та України, ми можемо зрушити з місця ці перемовини, - заявив президент Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?