Зеленський відреагував на сумні новини про Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відреагував на сумні новини про Північний потік-2

Зеленський відреагував на сумні новини про Північний потік-2

Президент України Володимир Зеленський прокоментував дозвіл Данії на будівництво останньої частини російського "Північного потоку-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За його словами, газовий проєкт Кремля послабшує Європу та зміцнює російську позицію.

"Це не просто питання будівництва "Північного потоку-2", це не просто питання енергетичної безпеки, це питання геополітичне. Тому я скажу відверто, що це зміцнює Росію і послаблює Європу. Це моя точка і не лише моя, а нашого уряду", - стверджує Зеленський.

Голова держави пояснив, що для Києва рішення не стало несподіваним. Український уряд підготувався до такого завершення ситуації.

Нагадаємо, "Північний потік-2" проходить через Балтійське море. Данія була останньою країною, яка не давала згоди на будівництво фінальної частини газогону. Офіційний Копенгаген пояснював затримку вивченням екологічних та безпекових показників проєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболев назвав "Північний потік-2" гібридною зброєю Москви. Проти неї не допоможуть звичайні інструменти торгівлі, тож великі держави повинні боротися проти агресора жорсткими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?