Зеленський відреагував на затримання кримського правозахисника Джеппарова силовиками РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на затримання кримського правозахисника Джеппарова силовиками РФ

Зеленський відреагував на затримання кримського правозахисника Джеппарова силовиками РФ
Джерело:  online.ua

У вівторок, 25 квітня, російські силовики затримали кримського громадського діяча Абдурешіта Джеппарова після обшуку в його будинку. Зеленський прокоментував затримання активіста і назвав це ще одним прикладом репресій.

Джерело: Володимир Зеленський

Реакція президента на затримання Джеппарова

Крим… Сьогодні окупанти увірвалися в будинок Абдурешита Джеппарова. Він один із представників кримськотатарського національного руху, правозахисник, громадянин України, — йдеться у заяві президента.

За словами Зеленського, де він зараз і що з ним - невідомо. Президент сказав, що це ще один приклад російських репресій проти корінного народу Криму, проти всіх наших людей.

Тисячі й тисячі таких прикладів за час агресії як у Криму, так і в інших наших регіонах, окупованих Росією, — додав президент України.

Що відомо про затримання громадського діяча Абдурешіта Джеппарова

За словами родичів активіста, силовики прийшли близько 7 години ранку, забрали у всіх телефони та не дали викликати адвоката.

Завершився обшук пів години тому. Його забрали. Адвоката викликати не встигли, бо одразу забрали телефони. У будинку на момент обшуку була дружина та 14-річна донька, — сказала родичка Джеппарова.

Впродовж дня адвокати затриманого не могли знайти його у жодній установі півострова. Врешті написали заяву про зникнення людини.

Згодом з'ясувалось, що Джеппарова утримують в одному із ізоляторів Сімферополя. Його затримали за звинуваченням у непокорі поліції, повідомляє видання "Ґрати".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?