Зеленський вимагає негайної зустрічі з Макроном та Меркель: що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вимагає негайної зустрічі з Макроном та Меркель: що відбувається

Зеленський вимагає негайної зустрічі з Макроном та Меркель: що відбувається
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський планує у середу зідзвонитися з главами Франції та Німеччини і вимагає термінової зустрічі у "нормандському форматі" після загибелі 4 українських військових на Донбасі. З даною заявою він виступив перед вильотом до Туреччини, передає ONLINE.UA.

Президент додав, що вранці 7 серпня провів телефонну розмову з президентом Росії Путіним.

"Терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей. Другий дзвінок у мене буде з президентом Макроном в Туреччині", - сказав Зеленський, додавши, що його виліт затримується через "жорсткі події учора". - Зараз терміново будемо вилітати. Якщо щось у нас відбудеться, то мені прийдеться повернутися. Турецька сторона про це знає і з порозумінням (до цього – ред.) ставиться президент Туреччини Ердоган".

Український лідер зазначив, що сьогодні планує зідзвонитися з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, "якщо у неї буде час", і домовитись про термінову зустріч.

Як повідомляє ONLINE.UA, Данилюк, коментуючи трагічний інцидент, заявив, що цей  безпринципний напад  на українські позиції не залишиться без уваги Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?