Зеленський висловився стосовно ядерної зброї на території Білорусі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висловився стосовно ядерної зброї на території Білорусі

Зеленський висловився стосовно ядерної зброї на території Білорусі
Джерело:  online.ua

За словами голови держави Володимира Зеленського, неприпустимо робити заяви про розміщення ядерної зброї на території не ядерних держав.

Джерело: про це у Facebook повідомили представники офісу президента.

Росія погрожує розмістити ядерну зброю в Білорусі

Президент наголосив, що чутки про поширення російської ядерної сброї на територию не ядерних держав, зокрема Білорусі, курсують вже давно.

Ми всі живі люди, але, мені здається, що будь-які залякування про міграцію ядерної зброї з Російської Федерації до різних куточків світу ми багато разів чули - про розміщення ядерної зброї і на тимчасово окупованій території Криму. Зараз ми чуємо інформацію і щодо Білорусі. Я вважаю, що такими речами не можна грати, - підкреслив голова держави.

Зеленський підкреслив, що в Україні це сприймають, як чергову інформаційну атаку проти України.

Декларація України, Польщі та Литви стосовно євроатлантичної інтеграції України

20 грудня президент Володимир Зеленський у Гуті на Івано-Франківщині провів зустріч с президентами Польщі та Литви Анджеєм Дудою та Гітанасом Науседою.

В ході зустрічі була підписана декларація на підтримку євроатлантичного курсу України до ЄС та НАТО.

Спільна декларація фіксує чітку підтримку членства України в ЄС та НАТО, боротьбу з російською агресією, - заявив Зеленський.

За його словами лідери Люблінського трикутника скоординували між собою кроки щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2022 рік.

Один із важливих елементів - взаємодія з польськими та литовськими партнерами в рамках Люблінського трикутника. Це наша перша зустріч у його форматі. Вона засвідчила єдність наших позицій, оцінок та підходів як щодо найбільш актуальних питань наших держав, так і щодо ключових викликів у нашому регіоні. Ми не є членом Європейського Союзу. І не є членом НАТО. Тому насамперед ми посилюємо сусідські відносини, - зазначив Зеленський.

Зокрема, президент нагадав, що Україна першою відреагувала на раптовий дефіцит газу у Молдові.

Ми відреагували першими, незважаючи на те, що ми не є членом Європейського Союзу і не є членом НАТО. І саме тому сьогодні тут наші друзі - вони відчувають, що сьогодні вже нам потрібна їхня допомога та підтримка, - зазначив Зеленський.

На думку президента України, приєднання до НАТО стане можливим лише тоді, коли у самому альянсі відчують необхідність у нових потужних державах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?