Зеленський виступив із закликом щодо вакцинації проти COVID-19
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виступив із закликом щодо вакцинації проти COVID-19

Зеленський виступив із закликом щодо вакцинації проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський на тлі загострення епідемічної ситуації в Україні провів у понеділок, 15 березня. спеціальну нараду. Під час обговорення проблеми з коронавірусом COVID-19 прем’єр-міністр Денис Шмигаль звітував про збільшення кількості ліжок у підрозділах інтенсивної терапії, які займають хворі на коронавірус COVID-19 пацієнти. Наразі заповнена половина таких місць (2 212 з мобілізованих 4 694), минулого тижня навантаженість сягала лише третини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

“Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих”,- резюмував голова уряду.

Своєю чергою державний лідер звернув увагу на важливість інформування населення щодо вакцинування проти інфекції.

“Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 65%. Тож шанси на зараження все одно залишаються. І лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не мусимо забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває”, - наголосив Зеленський.

Він також запитав урядовців про реакцію на кампанію масової вакцинації по Україні. Міністерство охорони здоров’я звітувало про побічні ефекти у 0,8% випадків, але без жодних важких інцидентів.

“Додатково міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що Європейське агентство з лікарських засобів уже офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів”, - додали в ОП.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні почався новий етап стрімкого зростання захворюваності на коронавірус, який у Міністерстві охорони здоров’я назвали вже третьою хвилею, однак пізніше — все ж таки другою. На тлі збільшення добового приросту нових випадків COVID-19 у Верховній Раді прокоментували ймовірність введення нового жорсткого карантину, які називають локдаунами. Заступниця спікера парламенту Олена Кондратюк попередила про високу ймовірність відповідного рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?