Зеленський виступив з гучною ідеєю про кордон на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський виступив з гучною ідеєю про кордон на Донбасі

Зеленський виступив з гучною ідеєю про кордон на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ згодний на спільний контроль на кордоні з Росією, який наразі знаходиться в окупації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

З відповідною заявою державний лідер виступив під час ланчу на Мюнхенській конференції з безпеки. Захід організував фонд Віктора Пінчука та Ялтинська європейська стратегія.

"Там будуть українці, представники окупованих територій та ОБСЄ", - стверджує Зеленський.

Утім, він не пояснив, кого саме має на увазі під представниками ОРДЛО.

"Ми не будемо проводити вибори без контролю за кордоном", - лише додав він.

Президент налаштований провести загальні місцеві вибори вже восени 2020 року. Йдеться навіть про окуповані райони Донеччини та Луганщини.

Також Зеленський запропонував ідею секторального відведення військ. Українська сторона неодноразово наголошувала на неможливості повного відведення, тож нова ініціатива передбачає покроковий відвід - сектор за сектором.

Наступна ділянка не може почати розведення, доки спостерігачі ОБСЄ не зафіксують завершення процесу на попередній.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час дискусії на Мюнхенській конференції оголосив. Що українська сторона налаштована на проведення місцевих виборів навіть в ОРДЛО. Передбачується, що всеукраїнське голосування з цього приводу повинно відбутися наступного жовтня, необхідне тільки політичне врегулювання на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?