Зеленський вніс до ВР законопроєкт про продовження воєнного стану та мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вніс до ВР законопроєкт про продовження воєнного стану та мобілізації

Зеленський вніс до ВР законопроєкт про продовження воєнного стану та мобілізації
Джерело:  online.ua

6 лютого президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроєкти про затвердження указів щодо продовження дії воєнного стану та мобілізації.

Джерело: законопроєкти № 8419  та 8420

Зеленський пропонує продовжити воєнний стан

Депутатам пропонується продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації з 19 лютого на 90 діб та ухвалити законопроєкти за основу та в цілому.

Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що Комітет ВРУ з питань оборони уже схвалив закони президента щодо продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

У найближчий час відбудеться голосування у Верховній Раді.

Це буде шосте голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала такі рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада.

Що передбачає воєнний стан

Згідно з законодавством, під час воєнного стану в Україні можуть обмежувати свободу руху громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Також можуть забороняти діяльність певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти України.

Можуть запровадити трудову повинність чи обов’язкові суспільно корисні роботи, або ж примусове відчуження приватного майна.

Під час дії воєнного стану неможливо припинити повноваження президента, Верховної Ради, уряду, судів та деяких інших органів влади. Не можна вносити зміни до Конституції, проводити вибори, страйки, масові зібрання та акції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?