Зеленський вніс у Раду новий законопроєкт: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вніс у Раду новий законопроєкт: що відомо

Зеленський вніс у Раду новий законопроєкт: що відомо
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який стосується так званих "злодіїв у законі". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

Акт за назвою "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою" впроваджує сувору відповідальність за статус "злодія у законі".

"Організована злочинність та особи, які здійснюють таку організацію й керівництво "злодії у законі", формують в Україні типове для країн колишнього СРСР злочинне середовище. Для нього характерні: наявність жорсткого кодексу поведінки, сталих кримінальних традицій, а також високий рівень організованості, ієрархічності, закритості та конспіративності", - пояснили в Офісі президента.

Цей законопроєкт також впроваджує кримінальну відповідальність за організацію та участь у злочинних угрупувань.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Володимир Зеленський виступив із жорсткою заявою щодо Державного бюро розслідувань. Він закликав народних депутатів підтримати зміни до законодавства, що стосується роботи відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?