Зеленський вніс важливий законопроєкт у Раду - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вніс важливий законопроєкт у Раду - що відомо

Зеленський вніс важливий законопроєкт у Раду - що відомо
Джерело:  online.ua

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про так званих інвестиційних нянь. Його ініціатором став особисто президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського парламенту.

За офіційними даними, документ "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями" під номером 3760 зареєстрували у середу, 1 липня. Його передали на розгляд президії.

Нагадаємо, під час засідання Національної ради реформ напередодні цей законопроєкт презентували. Згідно з поясненням заступниці голови ОПУ Юлії Ковалів, державну підтримку отримають інвестори, які планують внести в Україну понад 30 мільйонів євро. Такою існує критерій про створення понад 150 робочих місць та зарплатою на 15% вище середньої у регіоні інвестування.

"Це дає гарантію кожному конкретному проєкту інвестора, що вони мають не лише податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу та гарантію стабільності", - зауважила вона.

Таким інвесторам нададуть спеціального менеджера, він супроводжуватиме їх протягом усієї реалізації проєкту. "Няні" отримуватимуть до 30% вартості інвестицій при різних стимулах.

Ввечері у вівторок, 30 червня, Ковалів додала — профільні комітети Ради, уряд та Національна інвестиційна рада вже ознайомилися з ініціативою.

Нагадаємо, інвестиції та особливий підхід до них за допомогою інвестиційних менеджерів — анонс, який зробила команда президента Володимира Зеленського ще 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський відзначився радикальною позицією у питанні податку на прибуток. Очільник виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі розповів про нове доручення лідера. За словами колишнього грузинського лідера, йшлося про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?