Зеленський ввів в дію план РНБО по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ввів в дію план РНБО по Криму

Зеленський ввів в дію план РНБО по Криму
Джерело:  online.ua

24 березня український глава Володимир Зеленський офіційно ввів в дію план РНБО по Криму. Глава української держави видав указ про затвердження стратегії, в якій визначено комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації і реінтеграції Криму. Відповідний указ набрав чинності з сьогоднішнього дня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Президент України Володимир Зеленський видав указ, яким ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 «Про Стратегію деокупації і реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя». Стратегія визначає пріоритети для держави щодо захисту прав і свобод людини, порушених внаслідок тимчасової окупації Кримського півострова, а також основні напрямки відповідної економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної, оборонної та безпеки ", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проєкт "Стратегія деокупації і реінтеграції тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь" 11 березня. Робота над документом тривала більше року із залученням представників багатьох інститутів, зокрема, Меджлісу кримськотатарського народу. Це перший фундаментальний документ з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, який дає чіткий дороговказ, яким чином українська влада вирішила рухатися в питаннях деокупацію півострова.

Одним з ключових моментів стратегії є запуск Кримської платформи, за допомогою якої українська влада розраховує повернути Крим. Також стратегія дає чіткий сигнал міжнародній спільноті, що Україна є послідовною у своїх діях щодо відновлення територіальної цілісності, порушеної внаслідок зневаги Російською Федерацією своїх міжнародних зобов'язань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський затвердив створення Бюро економічної безпеки. Воно отримає повноваження по боротьбі з економічними злочинами, які зараз належать до СБУ, податкової міліції. Наприклад, силовики втратять можливість розслідувати корупційні злочини та інциденти за злочинну діяльність в управлінні та економіці. Координувати роботу нового органу буде безпосередньо Кабінет міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?