Зеленський з дружиною вирушив з робочим візитом до Швеції
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський з дружиною вирушив з робочим візитом до Швеції

Зеленський з дружиною вирушив з робочим візитом до Швеції
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вирушив з робочим візитом до Швеції. Там він зустрінеться з керівництовом країни та королівською родиною.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський вирушає до Швеції

Президент Володимир Зеленський 19 серпня повідомив про свій робочий візит до Швеції разом із першою леді Оленою Зеленською.

Про це очільник держави написав у соцмережах.

У Швеції, за словами Зеленського, він зустрінеться з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI і королевою Сільвією, спікером парламенту Андреасом Норленом й головами парламентських партій.

Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність, – підкреслив голова держави.

Зеленський уточнив, що переговори у Швеції будуть присвячені військовій допомозі, розвитку двосторонньої співпраці, зокрема в оборонно-промисловому комплексі, європейській інтеграції України та безпеці в євроатлантичному просторі.

Закордонні офіційні візити Президента Зеленського

Візит до Швеції – перша поїздка президента України до цієї країни з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Востаннє Зеленський був за кордоном у липні для участі в саміті НАТО у Вільнюсі.

Водночас прем'єр Швеції Ульф Крістерссон був у Києві в лютому цього року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?