Зеленський закликає ЄС прискорити оцінку виконання Україною критеріїв кандидатства
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський закликає ЄС прискорити оцінку виконання Україною критеріїв кандидатства

Зеленський закликає ЄС прискорити оцінку виконання Україною критеріїв кандидатства
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський публічно попросив офіційний Брюссель прискорити оцінку виконання Україною рекомендацій, отриманих у процесі набуття статусу кандидата на вступ до Євросоюзу.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський звернувся з новим проханням до ЄС

Президент України звертає увагу європейських політиків на те, що саме зараз настає час зробити ще один крок.

Окрім того, він нагадав, що попри війну українці не зупиняють інституційну трансформацію нашої держави.

На одному лише цьому тижні Верховною Радою України схвалено три євроінтеграційні закони: закон про національні спільноти, закон про модернізацію принципів роботи КСУ, про сферу медіа, - підкреслив український лідер.

Володимир Зеленський додав, що український народ просить офіційний Брюссель прискоритися, щоб нарешті перейти до відкриття переговорів про вступ.

Це лише одна ілюстрація багатьох речей, які ми зробили для того, щоб підготувати наступний етап зближення України та ЄС, а саме оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії, якої ми очікуємо від вас найближчим часом. Дуже вас просимо це зробити і прискорити цей процес, щоб далі вже перейти до старту переговорів щодо членства України в ЄС, - наголосив глава держави.

Що важливо розуміти, Єврокомісія лише за рік повинанна відзвітувати про виконання Україною завдань для вступу до Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?