Зеленський закликав Джонсона ввести жорсткі санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав Джонсона ввести жорсткі санкції проти РФ

Зеленський закликав Джонсона ввести жорсткі санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з британським прем'єром Борисом Джонсоном щодо стримування агресії РФ, голова держави наголосив на необхідності введення нових жорстких санкцій проти Росії до моменту здійснення чергової спроби окупації українських територій.

Джерело: Офіс президента України

Про що Зеленський домовився з Джонсоном

Тут моя думка відома. Будь-які заходи дієві до, а не після. Профілактика краще, ніж реанімація. Це доводить і нещодавнє рішення британського уряду щодо розробки закону, який посилить та розширить санкції за агресію проти України, - заявив Зеленський.

Британський прем'єр запевнив президента у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони визнали, що дії Кремля становлять загрозу миру та безпеці в регіоні і підривають міжнародний порядок.

Джонсон і Зеленський в черговий раз підкреслили, що Україна має сувереннє право самостійно визначати свою зовнішню політику.

Британський прем'єр повідомив про виділення Великою Британією Україні фінансової допомоги у розмірі 88 млн фунтів на розвиток зеленої енергетики та скорочення залежності від енергоносіїв РФ.

Володимир Зеленський та Борис Джонсон (фото - prezident.gov.ua)

Зеленській повідомив, що Великобританія загалом надала Україні 1,7 мільярда фунтів стерлінгів для військово-морського флоту України, побудови сучасних українських військово-морських баз, пакет безпекової допомоги та озброєння, коли транспортні літаки ВПС Її Величності доставили в Україну тисячі сучасних протитанкових ракет.

Джонсон наголосив, що Західні партнери України готують найжорсткіші санкції проти РФ, які будуть введені рівно у той момент, як нога російського солдата перетне український кордон.

Ми спільно з іншими державами готуємо пакет санкцій та інших заходів, які буде активовано в ту саму хвилину, коли нога російського солдата перетне український кордон і ступить на українську територію. Ми це робимо, щоб продемонструвати свою відданість захисту свободи, демократії та суверенітету України перед лицем агресії, - підкреслив британський прем''єр.

Окрім цього Зеленський запропонував Джонсону реалізацію низки спільних українсько-британських проектів у галузях інфраструктури та енергетики.

Сторони привітали зростання обсягу двостороньої торгівлі між Україною та Великою Британією за останні 2 роки на 60% завдяки Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Ми прагнемо розширювати партнерство в усіх сферах. Ми домовилися започаткувати переговори про подальшу лібералізацію торгівлі. Крім коштів для ВМФ України, Велика Британія виділяє ще майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною конкретних і взаємовигідних проектів у інших сферах, - повідомив Зеленський.

Зеленський знову закликав Кремль відвести війська від українського кордону.

Володимир Зеленський та Борис Джонсон (фото - prezident.gov.ua)

В принципі, це єдина правдива відповідь Росії на питання, чи збираються вони продовжувати ескалацію. Не треба слів, просто треба зробити такий потужний, важливий крок. Психологічно важливий не лише для народу України, а й для росіян, багато з яких точно не хочуть воювати проти України й помирати

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?