Зеленський закликав ЄС допомогти з вакциною проти COVID-19
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликав ЄС допомогти з вакциною проти COVID-19

Зеленський закликав ЄС допомогти з вакциною проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський вважає, Євросоюз повинен приділяти додаткову увагу державам "Східного партнерства" з приводу вакцини проти коронавірусу COVID-19. З таким твердженням він виступив на зустрічі з лідеркою Молдови Маєю Санду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спільний виступ політиків перед медіа.

За словами українського президента, питання важливе стосовно спільних закупівель та постачання.

"Оскільки сьогодні для усіх країн ініціативи ЄС "Східне партнерство", зокрема України та Молдови, є принципово важливим отримання вакцин, ми докладно обговорили це питання з пані Санду. Вважаю, що країнам "Східного партнерства" має приділятися підвищена увага державами ЄС у питаннях спільних процедур закупівлі та прискорення постачання вакцин", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, наразі Україна чекає на отримання вакцини проти інфекції, що продовжує ширитися світом. Масова вакцинація вже почалася у Сполучених Штатах, Великій Британії та країнах Євросоюзу.

Мая Санду прибули до української столиці у вівторок, 12 січня. Вона вже зустрілася з президентом Зеленським та кількома топпосадовцями Верховної Ради та Кабміну. Такий візит став першим для лідера Молдови за останні роки.

Як повідомляв ONLINE.UA, фахівці Anvisa (Національного агентства по нагляду за здоров’ям в Бразилії) дійшли висновку, що загальний рівень ефективності вакцини проти коронавірусу CoronaVac, яку нещодавно закупила українська влада, нижче 60%, однак вище 50%. Що важливо розуміти, CoronaVac – це вакцина, яку розробила китайська лабораторія Sinovac в партнерстві з бразильським Інститутом Бутантана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?