Зеленський закликав Раду скасувати податок на пальне
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський закликав Раду скасувати податок на пальне

Зеленський закликав Раду скасувати податок на пальне
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду скасувати податки на бензин та дизель. За його словами, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вже готує відповідне засідання.

Джерело: Офіс президента України

В Україні готуються скасувати податки на пальне 

Кабінет міністрів України ухвалив декілька важливих рішень. Узгоджене повне скасування податку на додану вартість на пальне, на бензин, на дизель. Це робиться не тільки в контексті посівної кампанії, яку потрібно розпочинати, як завжди, дуже швидко і терміново. Але й з розрахунку на всіх наших громадян України, щоб не було дефіциту пального в країні, щоб ціни були стабільними. Уряд свою частину роботи зробив. Тепер справа за депутатами Верховної Ради. Вони мають невідкладно підтримати це рішення своїм голосуванням. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вже займається підготовкою відповідного засідання, - повідомив Зеленський у відеозверненні до українців.

Голова держави закликав громадян зберігати єдність, гуртуватись, та допомагати усім чим можна заради спільної перемоги над російськими окупантами.

Українці, українки, зараз час, який вимагає від усіх нас бути ефективними і у рутинних справах, виконувати свою роботу на 100%, допомагати колегам, дбати про свої близьких і при цьому віддавати все, що необхідно для нашої оборони, армії, захисників. Це вітчизняна війна, це народна війна, це наша війна, це війна за нашу незалежність, - наголосив президент.

Зеленський зауважив, що наразі Україна просто не має права знижувати темпи оборони.

Українці, я хочу, щоб ви зрозуміли мене правильно. Ми маємо неймовірні успіхи. Те, як весь український народ чинить опір цим окупантам – вже увійшло в історію. Але ми не маємо права знижувати інтенсивність оборони, як би нам важко не було. Не маємо права зменшувати енергію свого опору. Вони намагаються взяти нас кількістю, кількістю бійців, кількістю техніки. Використовують терор, щоб зламати нас, зламати нашу віру в перемогу і в Україну. Я впевнений - у них це не вийде. Це не дасть їм результату. Але, щоб у них не вийшло, потрібно ще боротися. Ще потрібно бути зосередженими. Ще потрібно всім нам, всім українцям, далі зосереджено працювати на оборону нашої держави. Працювати разом, без внутрішніх розколів, підтримуючи один одного. По всій Україні. Від Ужгорода до Мелітополя. Від Чернігова до Маріуполя. Від Львова до Харкова, - зазначив глава держави.

Президент також закликав світову спільноту допомогти визволити викраденого окупантами мера Мелітополя Івана Федорова.

Сьогоді представники громади міста влаштували масовий протест із вимого звільнити керівника міста.

Я вдячний кожному мелітопольцю за цей спротив, за цю позицію. Окупанти повинні бачити, що вони чужі на нашій землі, на всій землі нашої України. І вони ніколи не будуть прийняті. Вимога проста – негайно звільнити його з полону. Ми звертаємося до усіх лідерів світу, які говорять з Москвою – Франція, Німеччина, Ізраїль та інші. Я особисто вже зателефонував канцлеру Німеччини Шольцу, говорив з президентом Франції Макроном. Я говоритиму з усіма, з ким потрібно, щоб звільнили наших людей, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?