Зеленський закликав застосувати санкції проти всієї російської атомної галузі після обстрілу ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський закликав застосувати санкції проти всієї російської атомної галузі після обстрілу ЗАЕС

Зеленський закликав застосувати санкції проти всієї російської атомної галузі після обстрілу ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Обстріл ЗАЕС Росією – не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від «Росатом» до всіх пов’язаних компаній і осіб.

Джерело: звернення Зеленського

Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всіх у Європі – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього обʼєкта – це відвертий зухвалий злочин, акт терору. Росія повинна відповідати вже за сам факт створення загрози для АЕС. І це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від «Росатом» до всіх пов’язаних компаній і осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології, - сказав Зеленський.

 Також Зеленський повідомив, що з портів України вийшло три судна із зерном на експорт.

Головне зараз – постійне нарощування експорту. В цьому зацікавлені всі, але всі адекватні світові суб’єкти. Що більше нашого зерна буде на світовому ринку, то меншим буде врожай політичного хаосу в країнах передусім Африки та Азії, але не тільки там.

Також президент сказав, що у Європі цього року значно більший попит на імпортне продовольство через недостатні врожаї через спеку, а український урожай зернових та олійних, найімовірніше, відповідатиме прогнозам – очікується понад 65 мільйонів тонн.

Провів сьогодні нараду щодо санкційної політики, конфіскації російських активів. Як доповіли урядовці, вже примусово вилучено в Україні активів на 28 мільярдів гривень. Ця робота триває. Ще понад 900 об’єктів, які належать саме російській державі, запропоновано конфіскувати. Все це буде спрямовано на відшкодування збитків, які Росія завдає війною й терором.

Також Зеленський сьогодні говорив з президентом Малаві.

Ще одна африканська держава – вже дев’ята, з якою Україна контактує вперше на найвищому рівні за всю нашу історію незалежності. Запевнив пана Президента в тому, що Україна докладе всіх зусиль, щоб кожна країна, яка має зацікавленість у нашій агропродукції, могла забезпечити своє споживання. Обговорили також інші питання стабільності й нашу співпрацю в міжнародних організаціях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?