Зеленський запустив оборонну реформу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський запустив оборонну реформу в Україні

Зеленський запустив оборонну реформу в Україні
Джерело:  online.ua

У неділю, 15 березня 2020 року, вступив в силу президентський закон про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про національну безпеку України", який запускає оборонну реформу в Україні. Відповідний закон український глава Володимир Зеленський підписав 12 березня, напередодні він був опублікований у виданні "Голос України", передає ONLINE.UA.

Закон спрямований на забезпечення реалізації оборонної реформи і впровадження вже у 2020 році нової об'єднаної системи керівництва та управління силами оборони з метою побудови ЗСУ за стандартами НАТО. Документом передбачено здійснення в Збройних силах України організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління всіх рівнів, а також введення окремих посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу Збройних сил України.

У закон про нацбезпеку України, зокрема, внесено зміни до підпунктів 2 і 3 пункту 1 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення". Ними передбачається, що положення частин третьої-шостої статті 16 (про головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил) та підпункту 3, підпунктів "б" і "в" підпункті 4, підпункті 5 пункту 4 розділу VI " Прикінцеві та перехідні положення "цього закону набирають чинності з 1 березня 2020 року, а не з 1 січня 2021 року, як передбачено чинною редакцією.

Слід зазначити, що напередодні вступив в силу закон авторства президента Володимира Зеленського про допуск іноземних військових в Україну для участі в багатонаціональних військових навчаннях. Відповідно до закону, фінансування витрат, пов'язаних з підготовкою і проведенням багатонаціональних навчань за участю ЗСУ на території України і за її межами в 2020 році, в сумі майже 64 млн гривень, планується здійснити в межах асигнувань, передбачених ЗУ "Про державний бюджет України на 2020 рік" Міністерству оборони України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до закону "Про Службу безпеки України"  щодо вдосконалення організаційно-правових основ діяльності СБУ, законопроекти "Про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з новою редакцією закону" і " Про внесення змін до Бюджетного кодексу у зв'язку з новою редакцією закону ". Всі вони позначені як невідкладні до розгляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?