Зеленський затвердив новий важливий закон - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський затвердив новий важливий закон - що варто знати

Зеленський затвердив новий важливий закон - що варто знати
Джерело:  online.ua

В Україні створять нову систему збору обґрунтованих даних про лісовий фонд. Відповідний законопроєкт підписав у вівторок, 23 червня, президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, закон ставить за мету проведення інвентаризації лісів у країні.

"Закон передбачає створення в Україні нової системи збору обґрунтованих даних про лісовий фонд з метою подальшого планування, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів тощо. Документ запроваджує поняття національної інвентаризації лісів, визначає мету її проведення та джерела фінансування", - пояснили на Банковій.

Затвердження порядку проведення інвентаризації лісів належить до компетенції Кабінету міністрів. Фінансуватимуть процес з державного бюджету та інших джерел, які не заборонені законодавством.

"Згідно з законом, особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, під час обстежень мають право перебувати на земельних ділянках лісового фонду України, крім випадків, передбачених законом", - додали в ОПУ.

Усі отримані дані внесуть до державного земельного кадастру. Документ стає чинним наступного дня після підписання. Верховна Рада підтримала Закон "Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів" 2 червня.

Як повідомляв ONLINE.UA, випускників 11-х класів у 2020 році в Україні звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації, а проходити ЗНО вони зможуть за бажанням. Відповідний указ 22 червня підписав президент України Володимир Зеленський. Документ передбачає, що учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, отримали право самостійно вибирати види оцінки їх результатів навчання — шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або ЗНО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?