Зеленський заявив про готовність домовлятися з Путіним щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про готовність домовлятися з Путіним щодо Донбасу

Зеленський заявив про готовність домовлятися з Путіним щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що готовий домовлятися з російським президентом Володимиром Путіним про припинення конфлікту на Донбасі у межах нормандського формату. Про це він повідомив під час переговорів з радником канцлера Німеччини Єнсом Пльотнером і дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном.

Джерело: сайт ОП

Зеленський готовий домовлятися з РФ щодо Донбасу

Український лідер подякував за зусилля, які партнери офіційного Києва в Нормандському форматі продовжують докладати, щоб повернути нашій країні окуповані території.

Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн, – підкреслив Володимир Зеленський.

Глава держави домовився з радниками лідерів Франції та Німеччини продовжити продовжувати діалог в межах Нормандського формату на рівні радників з метою узгодження модальностей організації наступного саміту лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Зустріч Зеленського з радниками лідерів Франції та Німеччини (фото - president.gov.ua)

Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль задля відновлення результативної роботи в Нормандському форматі на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту «Нормандської четвірки». Проведення чергового саміту в Нормандському форматі дало б серйозний поштовх процесу мирного врегулювання, – виступив із заявою глава ОП Андрій Єрмак.

Окрім того наголошується, що команда Володимира Зеленського передала німецькому та французькому радникам лідерів країн – учасниць Нормандського формату детальну інформацію щодо імплементації сторонами Мінських домовленостей та рішень останнього саміту 2019 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?