Зеленський заявив про підготовку програм з відбудови зруйнованих окупантами РФ міст
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський заявив про підготовку програм з відбудови зруйнованих окупантами РФ міст

Зеленський заявив про підготовку програм з відбудови зруйнованих окупантами РФ міст
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський доручив представникам профільних міністерств підготувати програми з відновлення зруйнованих російськими окупантами українських міст та селищ.

Джерело: Офіс президента України

Україна вже готується до післявоєнної відбудови 

Президент запевнив, що над відновленням зруйнованих у наслідок російської агресії міст будуть працювати найкращі архітектори.

Після війни, після нашої перемоги ми відновимо все, що зруйновано дуже швидко і дуже якісно. Для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма. Я вже доручив уряду почати розробку - Чернігів, Суми, Охтирка, Житомир, Ізюм і Маріуполь, і всі наші прекрасні міста, до яких прийшло зло, не будуть бачити і сліду російського вторгнення, - запевнив голова держави.

Зокрема, Зеленський обіцяє відбудувати Харків, який вже став Містом-героєм через шалений спротив російському вторгненню.

Салтівка, Олексіївка. Можливо, більшості українців ці назви нічого не скажуть. Але харків'яни почують. Площа Свободи буде такою, що там побувають всі. Всі ми, всі європейці. Полтавський Шлях, Білгородське шосе, Мироносицька, обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, університет Каразіна, Палац праці, бібліотека Короленка. Ми все відбудуємо. Я вам особисто обіцяю, - наголосив президент.

За словами голови держави, для кожного міста, яке постраждало, буде створена спеціальна державна програма для відбудовування.

Окрім цього Зеленський підписав закон про конфіскацію майна РФ на території України.

Примусове вилучення об’єктів права власності Росії та її резидентів здійснюватиметься з мотивів суспільної необхідності та без будь-якої компенсації.

Рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів прийматиме РНБО.

Президент також пообіцяв, що незабаром міжнародна антивоєнна коаліція стане ще сильнішою.

Вчора говорив з Шольцом і Макроном. Відчув у розмові з Джонсоном, що наша антивоєнна коаліція стане в рази сильнішою. А значить, і тиск на Росію заради миру стане сильнішим. Нам важлива конкретика. Ми боремося за всіх на континенті, тому хочемо від партнерів такі рішення, засновані на реальності, а не на деклараціях або абстрактних міркуваннях, - наголосив голова держави.

Зеленський повідомив, що наразі Україна очікує на відповідний сигнал від європейських партнерів щодо перспективи вступу в ЄС.

Цими днями лідери ЄС збираються, щоб обговорити війну Росії проти України, щоб обговорити нашу заявку на вступ до ЄС. Ми чекаємо конкретний сигнал та потужну підтримку. Бо це буде справедливо, по-людськи, по-європейськи, - зазначив президент.

Голова держави також пригрозив відповідальністю кремлівським пропагандистам за роздмухування і підтримку війни проти України.

Вночі зʼявилась інформація про загиблих у вчорашньому бомбардуванні пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі. Троє людей ми втратили, серед них - одна дитина, дівчинка. Кількість поранених - 17. Росіянам збрехали, що нібито там засіли "націоналісти". На якихось позиціях. Вони брехали впевнено. Як і завжди. Воєнні злочини не можливі без пропагандистів, які їх прикривають. Хочу сказати їм одну річ: ви будете відповідати, так само як і всі ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей. Ми знайдемо всю власність пропагандистів та пов'язаних з ними осіб. Ви ж любите багате життя? Любите благополучні країни? У вас цього більше не буде. І це тільки початок. Вас притягнуть обов'язково до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах. А потім - це обов'язково буде - вас зненавидять громадяни РФ. Всі, кого ви щоденно багато років обманюєте, коли вони відчують наслідки брехні по своїх гаманцях, можливостях, яких стає дедалі менше, - підкреслив у своєму зверненні президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?