Зеленський заявив про важливі орієнтири від "Венеціанки" у рішенні щодо КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про важливі орієнтири від "Венеціанки" у рішенні щодо КСУ

Зеленський заявив про важливі орієнтири від "Венеціанки" у рішенні щодо КСУ
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський привітав висновки Венеціанської комісії щодо запропонованої судової реформи. Він провів бесіду в онлайн форматі з представниками європейського експертного відомства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу державного лідера.

За його словами, українська сторона обов'язково врахує пропозиції.

"Схвалені документи дають важливі орієнтири, як уникнути невідворотної шкоди антикорупційній реформі й реформувати КС, щоб нинішня ситуація не повторилась. Позиції комісії врахують при підготовці судової реформи в Україні", - наголосив Зеленський.

Водночас лідер виступив з пропозиціями до Комісії з питань правової реформи при президентові, вони стосуються опрацювання рекомендацій та врахування їх під час створення подальших кроків реформування.

Також він звернув увагу на необхідності провести аудит колишніх реформ разом з оцінкою ефективності.

Нагадаємо, "Венеціанка" наголосила на необхідності внесення змін до закону про Конституційний суд відповідно до кризової ситуації, спровокованої безпосередньо відомством.

Перш за все експерти порадили детально визначити правила роботи КСУ, щоб уникнути проблем у майбутньому.

Рішення КСУ восени спровокувало несподівано кризу й заблокувало роботу антикорупційних органів. Судді визнали неконституційною норму про кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Венеційської комісії Джанні Букіккіо розкритикував скандальне рішення Конституційного суду України, а також терміново звернувся до Верховної Ради із вимогою негайно вирішити цю проблему, опираючись на принципи Конституції та "чисту логіку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?