Зеленський здивував реакцією на новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський здивував реакцією на новий гучний скандал

Зеленський здивував реакцією на новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

1 липня офіційно стало відомо про те, що глава Національного банку України Яків Смолій написав та подав на ім’я президента України Володимира Зеленського заяву про відставку. Посадовець зазначив, що він був змушений ухвалити таке несподіване для всіх рішення через "систематичний політичний тиск" на керівництво НБУ. На заяву Якова Смолія миттєво відреагував глава держави Володимир Зеленський - команда українського лідера наголосила, що безумовним пріоритетом влади залишається забезпечення незалежності Національного банку України, про що неодноразово говорив сам Зеленський. Варто зазначити, що в Офісі президента проігнорували слова Смолія про політичний тиск на НБУ та жодним чином на них не відреагували. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності. Національний банк України разом з урядом повинні продовжувати реалізацію зваженої монетарної та фіскальної політик, що слугуватиме запорукою для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності і сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування", - йдеться в повідомленні пресслужби Зеленського.

Окрім того, там наголосили, що бажають, щоб дискусії щодо діяльності Нацбанку базувалися виключно на засадах професійності та були "позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність НБУ".

Як уже повідомлялося раніше, Яків Смолій скаржився, що йому доводиться звільнятися саме через політичний тиск влади.

"Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як Головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - заявив Смолій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли Великої сімки екстрено відреагували на нові проблеми України, пов’язані з раптовою відставкою глави НБУ Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?