Зеленський зізнався, хто блокує транш МВФ для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський зізнався, хто блокує транш МВФ для України

Зеленський зізнався, хто блокує транш МВФ для України
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський поділився з українськими громадянами важливою інформацією — він офіційно повідомив, що офіційний Київ уже виконав всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги, однак виникли нові серйозні проблеми. За словами українського лідера, є люди, які роблять все можливе, щоб заблокувати отримання фінансової допомоги для України. Свою думку президент країни озвучив у інтерв’ю чотирьом українським телеканалам, передає ONLINE.UA.

"Ми очікували довго другого траншу [від Міжнародного валютного фонду]. Я вважаю, що ми все виконали (вимоги — ред). Але я вважаю, що як всередині країни, так і зовні, є люди, які працюють проти держави Україна. І вони, повірте мені, лобіюють свої інтереси, свої зацікавлення, щоб стабільності в Україні не було", — розповів глава держави.

Варто звернути увагу на те, що Володимир Зеленський не захотів називати прізвища цих осіб з огляду на виборчий процес в Україні. Окрім того, український лідер звернув увагу громадян на те, що сьогодні економіка так вибудувана в Україні, і вона так вибудовувалася, що "ми без західних грошей не можемо прожити".

"Люди повинні про це знати. Тому було неможливо відмовитися від Міжнародного валютного фонду. Я їм вдячний за їхню допомогу. Це наш стратегічний партнер, але коли ми говоримо, що якби в нас економіка була на висоті, ми могли б відмовитися від кредиту МВФ, і залучати гроші під конкретні інфраструктурні проєкти Світового банку, та інших установ фінансових світу. Але зараз в нас економіка слабка", — зізнався Володимир Зеленський.

Не можна також не згадати про те, що в Офісі президента України скаржаться, що фахівці Міжнародного валютного фонду представили для України занадто песимістичний прогноз щодо кризи. Заступниця керівника адміністрації Юлія Ковалів підкреслила, що Київ не згодний з висунутою оцінкою. Вона також наголосила, що економіка нашої країни впаде до 4,8% упродовж 2020 року, але аж ніяк не до 7%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українській владі вдалося домовитися з ЄС,  що в найближчі місяці Україна затвердить 50 законопроєктів і понад 100 нормативних актів, визначених угодою про асоціацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?