Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ щодо Донбасу - про що говорили
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ щодо Донбасу - про що говорили

Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ щодо Донбасу - про що говорили
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Албанії Еді Рама, який очолює ОБСЄ, провели переговори у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

Державний лідер подякував албанському уряду за системну підтримку суверенітету й територіальної цілісності країни. Він нагадав про домовленість "нормандської четвірки" щодо розширення мандату моніторингової місії на Донбасі.

"Дуже важливо – це робота ОБСЄ у форматі 24/7 на всій території Донбасу, включно зі спостереженням на українсько-російському кордоні. І вкрай необхідно, щоб там були створені умови для безпеки спостерігачів. Це важлива гуманітарна місія", - зазначив Зеленський.

Рама погодився з ефективністю такого формату. Він допоможе спостерігачам отримувати та опрацьовувати більше інформації. У майбутньому організацію необхідно підсилити.

"Додатково йшлося про економічні відносини між Україною та Албанією. Зокрема, співрозмовники зробили акцент на розвитку туристичної галузі та потенціалу товарообігу", - резюмували в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, цей візит до України став першим для Еді Рами як очільника ОБСЄ та албанського уряду. У програму поїздки входять також переговори з міністром закордонних справ Вадимом Пристайко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?