Зеленський зустрівся з Кличком - виник конфлікт
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зустрівся з Кличком - виник конфлікт

Зеленський зустрівся з Кличком - виник конфлікт
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Український лідер підтвердив чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації, передає ONLINE.UA.

"Вчора ввечері у мене відбулася зустріч з президентом Зеленським. Говорили спокійно, президент підтвердив чутки про розділення повноважень. Голова КМДА, його вертикаль, і він туди збирається призначити свою людину", - сказав Кличко.

 За словами мера Києва, позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.

"Коли мер виконує декоративну функцію, а містом управляє призначена зверху людина, яку кияни не обирають, яка, відповідно, перед громадою не несе жодних зобов'язань", - заявив Кличко.

Він наголосив, що такого немає у жодній європейській столиці та у жодному місті. Кличко переконував президента у тому, що якщо так потрібно мати у столиці свого мера - нехай відбудуться дострокові вибори і кияни оберуть того, кому вони довіряють.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 липня український лідер Володимир Зеленський призначив головою Київської обласної державної адміністрації Михайла Бно-Айріяна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?