Зеленський зважився на два резонансних звільнення - усі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зважився на два резонансних звільнення - усі подробиці

Зеленський зважився на два резонансних звільнення - усі подробиці
Джерело:  online.ua

16 липня українську політику сколихнули два нових гучних звільнення - стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський звільнив з посади посла України в Італії Євгена Перелигіна та українського дипломата Олександра Банькова з посади посла України в Румунії. Про причини рішення президента країни наразі не повідомляється. Про це інформує ONLINE.UA з посилання на відповідні укази, які опубліковані на сайті Офісу президента України.

"Звільнити Перелигіна Євгена Юрійовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Італійській Республіці, а також з посад Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Мальта, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Сан-Марино та Постійного представника України при Продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) Організації Об’єднаних Націй за сумісництвом", - йдеться у тексті указу.

Варто звернути увагу на те, що Перелигін обіймав посаду посла в Італії 8 років поспіль.

Окрім того, український лідер Володимир Зеленський звільнив Олександра Банькова з посади посла України в Румунії.

"Звільнити Банькова Олександра Сергійовича з посади надзвичайного і повноважного посла України в Румунії", - зазначається в тексті указу.

Варто зазначити, що Баньков був призначений послом у квітні 2017 року колишнім президентом Петром Порошенком. Раніше український дипломат обіймав посаду директора Департаменту секретаріату в МЗС.

Нагадаємо, що нещодавно колишній глава НБУ Яків Смолій, який раптово подав у відставку, нарешті відверто зізнався, хто попросив його звільнитися. Політик розповів, що про свою відставку він безпосередньо розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським 30 червня і той на питання, чи повинен Смолій звільнитися, відповів "так".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва озвучила важливу вимогу Зеленському після скандальної відставки Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?