Зеленський зважився на гучні призначення - всі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зважився на гучні призначення - всі подробиці

Зеленський зважився на гучні призначення - всі подробиці
Джерело:  online.ua

У понеділок, 28 вересня, український глава Володимир Зеленсакій підписав указ, яким змінив склад Нацради з питань антикорупційної політики. Цим документом президент вивів з персонального складу колишнього главу САП Назара Холодницького і колишнього в. о. голови Державної митної служби України Ігоря Муратова, а на їх місто призначив першого заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука і заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

Як відомо, Зеленський затвердив персональний склад Національної ради з питань антикорупційної політики 1 червня 2020 року. Його головою він призначив себе. У нього також входять міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов, генпрокурорка Ірина Венедиктова, секретар РНБО Олексій Данилов, директор НАБУ Артем Ситник, перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук і ряд інших осіб, в тому числі - і міжнародні представники.

Нагадаємо, в серпні Зеленський провів кадрові перестановки в Офісі президента. Зокрема, він призначив новим заступником керівника ОП Андрія Єрмака Олега Татарова, який був заступником начальника слідчого управління МВС за часів президентсва Віктора Януковича. Татарову доручили займатися формуванням державної політики в сфері правоохоронної діяльності, забезпеченням гарантій нацбезпеки в сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини. Тепер він став членом персонального складу Національної ради з питань антикорупційної політики України.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі вже повторно заявили про загрозу втрати безвізового режиму України з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Депутатка Європарламенту від Німеччини, член комітету у закордонних справах Віола фон Крамон відреагувала на заяву глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамія, який назвав ці загрози Брюсселя "лише чутками". Євродепутат закликала команду українського глава Володимира Зеленського схаменутися і почати прислухатися до мессежу Брюсселя, інакше наслідки для України будуть нехорошими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?