Зеленський зважився на нове звільнення у своїй команді
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зважився на нове звільнення у своїй команді

Зеленський зважився на нове звільнення у своїй команді
Джерело:  online.ua

Після серії резонансних скандалів, які сколихнули Україну, глава держави Володимир Зеленський зважився на нове гучне звільнення - 30 вересня президент підписав указ, яким звільнив члена своєї команди Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі. Варто звернути увагу на те, що його звільнення вже давно вимагали чимало українських депутатів та політиків. Так, 29 вересня нардепка від фракції "Голос" Соломія Бобровська розповіла українцям, що вже підготувала депутатський запит до українського лідера Володимира Зеленського з вимогою відкликати Вітольда Фокіна з ТКГ. За її словами, цей запит підписали всі представники депутатських груп та фракцій, окрім ОПЗЖ кума Путіна Віктора Медведчука. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави", - йдеться в повідомленні.

За словами Володимира Зеленського, робота української делегації в ТКГ буде продовжуватися на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. В ОП нагадали, що головною ціллю делегації України, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення довготривалого миру.

"Не можна просто назвати миром умови тимчасової окупації частини нашої території, заплющивши очі на існування окупаційних структур та повну відсутність безпеки на цій території. Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією", - сказано в повідомленні.

Володимир Зеленський закликав членів делегації України в ТКГ працювати в режимі 24/7 для досягнення вказаної головної мети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Зеленський насправді відреагував на скандальні заяви Фокіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?