Зеленський звернувся до ЄС через антикорупційну кризу та КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся до ЄС через антикорупційну кризу та КСУ

Зеленський звернувся до ЄС через антикорупційну кризу та КСУ
Джерело:  online.ua

Венеціанська комісія може оцінити стан української антикорупційної системи після резонансного рішення Конституційного Суду, вважає президент Володимир Зеленський. Він звернувся з відповідним листом до голови відомства Джанні Букіккіо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, президент виступив зі словами вдячності за підтримку України упродовж останніх років та спільну працю над вдосконаленням законодавства.

"Українська влада рішуче налаштована до її розв’язання та відновлення законодавчих механізмів запобігання та боротьби з корупцією", - нагадав Зеленський.

Також президент звернувся до Венеціанської комісії для отримання висновків щодо "ухвалення рішення суддями Конституційного Суду України за наявності можливого конфлікту інтересів, щодо додержання КСУ процедури розгляду справи та ухвалення рішення, зокрема стосовно його обґрунтованості та дотримання меж конституційного подання".

Українська сторона закликала до висновків за прискореною процедурою відповідно до необхідності оперативного вирішення проблеми.

"Ми високо цінуємо експертну допомогу Венеціанської комісії та розраховуємо на продовження тісної співпраці", - зауважив державний лідер.

Нагадаємо, КСУ визнав неконституційною норму про кримінальну відповідальність за неправдиві дані у деклараціях. Фактично це заблокувало роботу антикорупційних органів, які займалися пошуком незаконно отриманих коштів у посадовців чи бізнесменів.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський провів переговори з представниками країн "Великої сімки". Головним питанням зустрічі у відеоформаті стала антикорупційна криза, спровокована рішеннями Конституційного Суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?